Yakup İBA

Kültür Şube Müdürü

1970 yılında Amasya’nın Merzifon ilçesinde doğdu. İlkokulu, Samsun Vezirköprü Esen köyünde, orta ve lise tahsilini Sinop Boyabat İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü, 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2018 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.

1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başladı. 2014 yılında Belçika’da Yurtdışı Türkler Topluluğu Danışmanlığını yaptı. 2019 yılından itibaren ise S.Ü. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Kültür Şube Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Evli ve 3 Çocuk babasıdır.

KÜLTÜR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Farklı kent ve kültür yapılarından Üniversitemize yeni gelen öğrencilere, birbirleri ile tanışmaları, ilgileri doğrultusunda topluluk kurmaları veya  var olan topluluklara üye olarak aktif bir şekilde görev almaları, organizasyonlar düzenlemeleri ve ürettikleri etkinlikleri üniversite içi ve dışında sergilemeleri için imkanlar sağlamak.

Öğrencilerin; ekip ruhu ve sorumluluk kazanmalarını, hızlı ve dogru karar vermelerini sağlamak, liderlik ve mücadele ruhu kazandırmak, sağlıklı iletişimler kurmalarını ve sosyal bireyler olarak hayata atılmalarına zemin hazırlamak.

Öğrenci Topluluklarına ait bilimsel ve kültürel etkinliklerinin sayı ve çeşitliliğini yurt içi ve yurt dışında geliştirerek arttırmak ve Selçuk Üniversitesi öğrencisinin sadece bilimsel eğitim almakla kalmayıp, hayatta başarılı olabilmeleri için sosyal donanımlar edinmesini sağlamak.